Sale!

125 Latihan Kawalan Pensel

RM20.00

BUKU LATIHAN KAWALAN PENSEL
Dr Mahani mengesyorkan buku ini untuk anak anak yg mula belajar memegang pensil dan pada yang ada masalah berikut:

🎈Suka membaca tapi tak suka menulis?
🎈Selalu elak aktiviti menulis?
🎈Menulis sekejap dan terus berhenti menulis?
🎈Menangis bila disuruh menulis?
🎈Menulis dengan cara yang salah?
🎈Selalu bersungut sakit jari bila menulis?
🎈Atau stress setiap kali aktiviti menulis di jalankan
🎈Tidak dapat menulis bentuk abjad dengan betul?

Dapatkan Sekarang!!

Availability: In stock

125 Latihan Kawalan Pensel

Ibuayah tahu tak kenapa Kemahiran Menulis sangat penting untuk kanak-kanak berumur 4-6 tahun ? Menulis adalah satu kemahiran. Untuk menulis anak anak perlu mempunyai beberapa kemahiran lain terlebih dahulu dan antara kemahiran yang diperlukan adalah kemahiran memegang dan mengawal pensel dengan betul.

Bila anak-anak dah boleh pegang pensel dengan betul, barulah anak-anak boleh menulis secara konsisten walaupun perlu menulis pada kelajuan berbeza.

4 tips ajar anak pegang pensel:

1.Ajar teknik asas pegang pensel yg dinamakan sebagai Tripod Grasp. Cubit pensel guna ibu jari dan jari tunjuk. Kemudian baringkan pensel diatas jari hantu.
2.Gunakan pensel yang pendek atau ngam dengan saiz tangan anak
3.Suruh anak mula tulis guna dua jari dulu. Nanti masa tulis, anak akan secara automatik cari peranan jari ketiga dan capai Tripod Grasp dgn sendiri.
4.Untuk memantapkan lagi kemahiran ini, ketika menulis, kepitkan pemadam kecil menggunakan jari manis dan jari kelingkingnya, atau boleh gunakan bersama pensil holder.

Haa! dengar citer Buku 125 Latihan Kawalan Pensel kali ni ada penambahan baru? apa diaaa ehh

Buku ini dihasilkan khusus bagi meningkatkan kemahiran mengawal pegangan pensil kepada kanak-kanak. Bagaimana buku ini boleh bantu anak-anak berlatih menulis?

Okay, jom baca details kat bawah ni:

❤ PERTAMA sekali, buku ini disusun secara bertahap mula dengan aktiviti yang paling mudah sehingga aktiviti yang lebih sukar

❤ KEDUA, sebagai permulaan aktiviti untuk membantu kanak-kanak membina keyakinan diri memegang pensil dengan betul

❤ Dapat membantu anak anak membina kemahiran motor kecil

❤ Membantu kanak-kanak menulis secara konsisten dengan cantik walaupun menulis dengan laju

❤ YANG PALING BEST! saiz buku masih sama saiz A4, ada penambahan LATIHAN EKSTRA yang sangat menarik menjadikan buku ini 144 muka surat…woww !

❤ COVER BUKU pun dah baru! lagi nampak fresh dan semangat kan ibu ayah

Mesti nak tahu harga kan ?

Walaupun ada tambahan bahan dan cover buku yang lebih menarik, ibu ayah tak payah risau sebab harga yang kami tawarkan MASIH SAMA, Rm 20.00 sahaja tau!

Berbaloi sangat untuk ibu ayah dapatkan BUKU 125 LATIHAN KAWALAN PENSEL versi baru ni . jom dapatkan sekarang yer !

 

Weight 0.390 kg

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “125 Latihan Kawalan Pensel”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like…

%d bloggers like this: